Американські ЗМІ опублікували розмову президента США з держсекретарем штату Джорджія

Американські ЗМІ опублікували розмову президента США з держсекретарем штату Джорджія

Трамп просив Раффенспергера перерахувати голоси на виборах в свою користь.

У підсумку ця розмова порівняли зі справою «Уотергейту», яка привела до відставки президента Річарда Ніксона.

«Це набагато гірше, ніж щось, що сталося у випадку з “Уотергейтом”. У Дональда Трампа втілилися президент-злочинець і президент США, провідний підривну діяльність», – заявив журналіст Карл Бернстайн в ефірі телеканалу CNN.

Він додав, що озвучені Трампом слова є безперечним доказом того, на що лідер країни готовий піти для підриву системи голосування. Крім того, Бернстайн назвав незаконним, некоректним і аморальним підбурювання до держперевороту. За його словами, запис розмови привела б до імпічменту, якби при владі був будь-який інший президент.

Раніше газета Washington Post написала про розмову Дональда Трампа і Бреда Раффенспергера. За інформацією видання, президент просив перерахувати голоси на свою користь. Він говорив, що має намір «знайти» 11. 780 голосів, необхідних для перемоги в штаті.

У 1972 році кандидата в президенти США Джордж Макговерн організував штаб в готелі «Уотергейт». За чотири місяці до голосування в будівлі затримали зломщиків. Вони займалися налаштуванням прослушки. В установці апаратури запідозрили Ніксона, до чиєї відставки привів скандал.

Поділитись