Американські конгресмени закликали Пенса відсторонити Трампа від влади

Американські конгресмени закликали Пенса відсторонити Трампа від влади

Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію з пропозицією до віце-президенту Майку пенсії скористатися 25-ю поправкою до конституції і усунути Дональда Трампа від влади.

Раніше Пенс відмовився це зробити. Якщо зараз він прийме пропозицію, то при підтримці більшості членів кабінету може усунути президента і зайняти його місце, поки конгрес не затвердить це рішення. Демократи заявляють, що якщо Пенс не погодиться на спробу відсторонити Трампа, вони оголосять президенту імпічмент в палаті представників за звинуваченням у підбурюванні до заколоту.

Незадовго до цього демократи, які контролюють комітет палати представників з процедурних питань, домоглися винесення імпічменту президенту Дональда Трампа на пленарне засідання палати в середу.

Як очікується, дебати почнуться увечері з обговорення правил. Голосування щодо імпічменту після гранично скороченої процедури може пройти теж в середу. Для відмови Трампа з посади вимагається ще дві третини голосів сенаторів, а їх поки не набирається. Крім того, у сенату може не вистачити часу розглянути звинувачення до догляду Трампа у відставку 20 січня.

Поділитись