Алжир відкликав посла з Франції через скандал з Макроном

Алжир відкликав посла з Франції через скандал з Макроном

Алжир відкликав «для консультацій» свого посла у Франції Мохаммеда Антар-Дауда через заяви президента Еммануеля Макрона, передає «Le Monde».

Цю інформацію прес-служби глави Алжиру. «Рішення відкликати посла з Парижа прийнято в зв’язку з безвідповідальними заявами з боку президента Франції», – йдеться в повідомленні.

Лідер Алжиру Абдельмаджід Теббун зазначив, що його держава «категорично не сприймає будь-яке втручання у свої внутрішні справи».

Про те, що посол Алжиру відкликаний, повідомило інформаційне агентство Algеrie Presse Service з посиланням на адміністрацію президента.

У четвер, 30 вересня, глава Франції Макрон в своїй резиденції Єлисейський палац зустрівся з нащадками головних героїв алжирської війни 1962 року. У бесіді він назвав офіційну історію Алжиру переписаною і заснованої на ненависті до Франції. На думку Макрона, після здобуття незалежності Алжир будувався на «меморіальній арені», підтримуваній «військово-політичною системою».

Франція прийняла рішення скоротити кількість віз для жителів Алжиру, Марокко та Тунісу. Інформацію про це 28 вересня радіостанції Europe 1 підтвердив офіційний представник уряду країни Габріель Атталь.

«Це радикальне і безпрецедентне рішення, але воно стало необхідним через те, що ці країни відмовляються приймати назад громадян, яких ми не хочемо або не можемо тримати у Франції», – сказав Аттал.

Представник Франції підкреслив, що число віз удвічі буде скорочено через кілька тижнів.

Поділитись