Алієв розкрив роль Росії в конфлікті в Нагірному Карабасі

Алієв розкрив роль Росії в конфлікті в Нагірному Карабасі

З усіх країн світу Росія має найбільші можливості вплинути на хід карабахського конфлікту.

Про це в інтерв’ю РБК заявив глава Азербайджану Ільхам Алієв.

«Звичайно ж, можливості Росії впливати на врегулювання конфлікту незрівнянно більше, ніж у будь-якій іншій країни, в силу … об’єктивних причин», – сказав він.

За його словами, це засноване на загальній історії, взаємодії народів, а також на вазі і ролі Росії в світі і Закавказькому регіоні. З трьох співголів Мінської групи ОБСЄ (Росія, США, Франція) Росія є головним посередником у вирішенні конфлікту.

Алієв розповів, що влада Азербайджану неодноразово зверталася до російського керівництва з проханням використовувати важелі політичного впливу на Вірменію. Баку хотів, щоб Москва переконала Єреван «в припиненні окупації Нагірного Карабаху».

Президент Азербайджану також заявив, що не бачить іншого виходу, крім своєї перемоги і виселення вірмен з території Карабаху. На його думку, Росія повинна переконати в цьому Вірменію.

«У Росії є маса інструментів, щоб за короткий час переконати Вірменію, що єдиний вихід з положення … піти з території, вивести війська, наші люди туди повернуться, і ми будемо намагатися знову жити поруч», – сказав Алієв.

Поділитись