Алієв пояснив прибуття турецьких F-16 в Азербайджан

Алієв пояснив прибуття турецьких F-16 в Азербайджан

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що турецькі винищувачі прибули в країну для участі у військових навчаннях ще до загострення ситуації в Нагірному Карабасі, але не задіяні в збройному конфлікті в цьому районі.

“Я згоден, що F-16 знаходяться на землі, вони прибули до Азербайджану для участі у військових навчаннях. Але вони не літають і ні в якому вигляді не беруть участі в будь-яких військових діях”, – сказав Алієв в інтерв’ю телеканалу CNN.

Він зазначив, що в 2019 році Азербайджан і Туреччина провели десять спільних військових навчань. Однак в цьому році, за словами Алієва, в результаті пандемії коронавірусу спільні військові навчання між Туреччиною і Азербайджаном проходили тільки два рази, і одні з них відбулися якраз перед загостренням ситуації в Карабасі.

Бої на лінії зіткнення в Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан Бої на лінії зіткнення в Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв’язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт. Вірменія оголосила військовий стан і – вперше – загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію.

Поділитись