Аласанія прокоментував нові правила відбору на Євробачення

Аласанія прокоментував нові правила відбору на Євробачення

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що учасників національного відбору на Євробачення-2020 від України не перевірятимуть щодо виступів в Росії, незважаючи на наявність відповідного пункту в договорі.

“Ми не маємо ніяких прав перевіряти – ні ми, ні (телеканал) СТБ”, – наводить УНН слова Аласанія.

При цьому він зазначив, що в договорі з НСТУ стоїть підпис учасників відбору, згідно з яким вони повідомлені, що не повинні були здійснювати концертну діяльність на території Росії або в’їжджати на територію Криму з порушенням законодавства України.

За його словами, підпис артиста – “це зобов’язання прийняти ті умови, які пропонуються до участі в конкурсі”.

Раніше НСТУ оголосила про початок відбору на Євробачення-2020 і про зміну правил участі в цьому відборі. На конкурс від України офіційно не можуть поїхати артисти, які з 2014 року давали концерти на території Росії або відвідували Крим.

За словами керівництва телеканалу СТБ, до такого рішення мовник прийшов після “торішнього фіналу”. Йдеться про скандал за участю співачки Maruv: під час відбору журі збентежили її гастролі в Росії, а після перемоги вона відмовилася представляти Україну на Євробаченні через умови контракту.

Поділитись