Африканський континент стає новим епіцентром коронавірусу у світі

Африканський континент стає новим епіцентром коронавірусу у світі

Вірус повільно розповсюджувався у багатьох африканських країнах.

Епідеміологи стверджують, що кількість підтверджених випадків на континенті зараз швидко зростає, – передає The New York Times.

Серед лідерів на Африканському континенті є Південна Африка. 

Поширення нового коронавірусу зараз прискорюється у багатьох країнах Африки, де є дефицит з медичними ресурсами, засобами захисту та ліками. Часом чутки щодо припинення пандемії іноді є випадковими.

Експерти з охорони здоров’я попередили, що Африка може стати наступним епіцентром пандемії Covid-19.

На минулому тижні Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що підтверджені випадки в Африці збільшилися вдвічі за 18 днів і сягнули 200 000.

“Незважаючи на те, що ці випадки в Африці становлять менше 3 відсотків від загальної кількості в світі, зрозуміло, що ця пандемія прискорюється”, – сказала доктор Матсідісо Моеті, регіональний директор ВОЗ з питань Африки.

Вона сказала, що, поки не буде доступна вакцина, континент повинен буде жити з постійним збільшенням кількості.

Більшість африканських країн протягом декількох місяців стримували початкове поширення вірусу, частково закриваючи кордони на ранніх стадіях.

Епідеміологи Африканських центрів контролю та профілактики захворювань попередили про “катастрофічний дефіцит” медичних працівників та про різке скорочення медичного постачання через закриття кордонів, підвищення цін та обмеження експорту, накладених під час пандемії.

“Африці потрібно активізувати зусилля, щоб уповільнити поширення пандемії”, – сказали вони у статті, опублікованій минулого тижня у журналі Nature.

Тестування все ще вкрай обмежене в більшості країн, тому неможливо дізнатися, наскільки широко прийнята пандемія. Але місяць тому ВООЗ передбачала, що в перший рік може заразитися від 29 до 44 мільйонів африканців.

Поділитись