Афганські біженці скаржаться на нестерпні умови в Одесі

Афганські біженці скаржаться на нестерпні умови в Одесі

Одесити відмовляються здавати житло багатодітним сім’ям з Афганістану.

Про це заявив Джанай Танат, глава НКО “Афганська громада в Одесі і Одеській області”.

За словами Таната, на перших порах біженців розмістили у себе місцеві афганці. Тепер, через небажання домовласників здавати житло, деякі люди були змушені займати покинуті будинки в передмістях.

“Це будинки, в яких нічого немає. Діти спершу спали просто на підлозі. Ми оголосили волонтерський збір, купили їм одяг, продукти, матраци і килими”, – повідомив Джанай Танат і додав, що якщо Україна погодилася прийняти у себе біженців, то повинна надати хоча б мінімальний соціальний захист.

За словами глави афганської громади, деякі з його земляків вже звернулися до Міграційної служби з проханням передати їх на піклування в інші країн Європи. Є й ті, хто замислюється про повернення в Афганістан, щоб не вмирати в чужій країні.

Тим часом, начальниця облуправління Міграційної служби Олена Погребняк повідомила про те, що жодних звернень від біженців не надходили.

“Кому потрібна будь-яка допомога – надання житла, працевлаштування, влаштування дитини в школу або дитячий сад, можуть писати заяви. Я говорила про це, але поки ніхто не звернувся … У нас є пункт розміщення біженців в Чорноморці і там зараз живуть дві афганські сім’ї “, – заявила чиновниця.

Нагадаємо, що основна партія біженців з Афганістану прибула до Одеси 29 серпня. Це 133 людини з яких 85 – діти.

Поділитись