Аеропорт Київ знайшов спосіб обслуговувати більше пасажирів

Аеропорт Київ знайшов спосіб обслуговувати більше пасажирів

Міжнародний аеропорт Київ ім. І. Сікорського має намір розширити термінал А з метою обслуговування зростаючого пасажиропотоку.

Про це заявив глава ради директорів аеропорту Денис Костржевський, передаеє  Інтерфакс-Україна.

“У найближчі кілька років ми прогнозуємо зростання пасажиропотоку і з цим пов’язана нова масштабна реконструкція, яку веде в аеропорту компанія Майстер-Авіа (управляє аеропортом – ред.). У 2019 потужності аеропорту на приліт і на виліт будуть збільшені вдвічі”, – сказав він.

За його словами, до теперішнього часу переобладнана та збільшена зона прильоту міжнародних рейсів, а в середині травня цього року в аеропорті починається масштабна реконструкція міжнародного терміналу А.

“Раніше аеропорт використовував термінал D тільки для обслуговування внутрішніх рейсів. На жаль, внутрішній пасажиропотік значно скоротився, практично зійшов нанівець. Було ухвалено рішення переобладнати частину потужностей для обслуговування пасажирів, що прилітають міжнародних рейсів. Точну вартість реконструкції я назвати не можу, оскільки ми в процесі, це приблизно 20 млн грн”, – сказав Костржевський.

Він додав, що вже побудовано дві галереї, які з’єднали термінали D і А, збільшено кількість стійок паспортного контролю в два рази, значно збільшена площа для перебування пасажирів, вдвічі збільшено кількість стрічок видачі багажу.

“До терміналу А планується прилаштувати додаткові площі, близько 9 тис. кв. м, що дозволить вдвічі збільшити кількість стійок реєстрації – до 40. Також вдвічі збільшиться кількість стійок паспортного контролю, пунктів авіабезпеки. У результаті кількість одночасно обслуговуваних пасажирів зросте в 2,5 рази. Зараз це близько 700 пасажирів на годину, в планах довести до 1,5 тис.”, – сказав Костржевський.

Поділитись