Аеропорт “Бориспіль” купив літак у авіакомпанії-банкрута

Аеропорт “Бориспіль” купив літак у авіакомпанії-банкрута

Аеропорт Бориспіль купив Boeing 737-200 у авіакомпанії-банкрута “АероСвіт”, що припинила польоти в 2013 році.

Про це підприємство повідомило на своїй сторінці в Facebook, передає epravda.com.ua.

Згідно з повідомленням, повітряне судно придбано для проведення тренувань підрозділів служби авіаційної безпеки, аварійно-рятувальної служби та фахівців з обслуговування літаків.

“Наявність наочного посібника у вигляді реального Boeing 737 дуже важлива для підтримки високого рівня навичок служб, відповідальних за безпеку польотів”, – відзначили в Борисполі.

Згідно з даними системи Prozorro, Boeing 737-200 із заводським номером 22760 і реєстраційним номером UR-BVY був куплений у авіакомпанії “АероСвіт” за 707 тис. гривень при очікуваній ціні закупівлі 800 тис гривень. 

Boeing 737-200 UR-BVY випущений в 1982 році і експлуатувався авіакомпанією “АероСвіт” з 1997 року. Останні кілька років авіалайнер стояв на зберіганні в аеропорту Бориспіль. Завдяки останній букві своєї реєстрації Y повітряне судно отримало прізвисько “Янкі”. Це був останній Boeing 737-200, який експлуатувався українською авіакомпанією.

В даний час аеропорт Бориспіль використовує для проведення тренувань служб підприємства старий Ту-154, який раніше входив до флоту “Авіаліній України”.

Поділитись