Адвокат Пулатова вважає, що ВСУ могли збити MH17 помилково

Адвокат Пулатова вважає, що ВСУ могли збити MH17 помилково

Адвокат Сабіне тен Дуссхате заявила в суді, що українські військові в липні 2014 року на Донбасі могли помилково збити малайзійський Boeing.


Boeing авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом MH17, був збитий над Донбасом з зенітного ракетного комплексу «Бук». В результаті аварії лайнера загинули 298 осіб.

У березні в Нідерландах стартувало судовий розгляд. Обвинуваченими у справі проходять росіяни Олег Пулатов, Ігор Стрєлков, Сергій Дубинський і українець Леонід Харченко.
В ході засідання Сабіне тен Дуссхате, що представляє інтереси Олега Пулатова, нагадала про катастрофу в 2001 році літака авіакомпанії «Сибирь», збитого помилково українськими військовими.

«Я б хотіла нагадати, що Збройні сили України мають у своєму розпорядженні великий арсенал ракет і систем Бук. У України було 96 ракет такого типу в зоні, де був збитий рейс MH17. (…) Важливе питання: чи був мотив для запуску в української армії. Але якщо ми допускаємо сценарій помилкового запуску, то відповіді на це питання і не потрібно. Тому що українська армія теж робить помилки, як і інші», – підкреслила вона.

Адвокат також зазначила, що прокуратура Нідерландів вважає цей сценарій неможливим, однак закликала враховувати те, що українські військові мали доступ до більшої кількості озброєнь, включно з ракетами.

Поділитись