Адвокат Микола Полозов пояснив, куди ділося обладнання з українських кораблів

Адвокат Микола Полозов пояснив, куди ділося обладнання з українських кораблів

Адвокат Микола Полозов заявив, що слідчі Федеральної служби безпеки Росії рік тому демонтували і вилучили з затриманих українських кораблів все обладнання і озброєння в якості речових доказів.

Про це юрист, що представляє інтереси українських військових моряків, розповів в бесіді з ТАСС. Вилучено було радіонавігацію, радіокерування, артилерійські боєприпаси, деякі особисті речі моряків, документи, комп’ютери та телефони. Полозов уточнив, що до справи також були долучені близько 30 одиниць зброї, в тому числі автомати Калашникова та пістолети Макарова. За словами адвоката, багатьом морякам так і не повернули особисті речі.

Юрист додав, що до передачі справи в суд тільки слідчий визначає, які речі виводяться з числа речових доказів, а які ні.

Таким чином в ФСБ відреагували на слова командувача ВМС України Ігоря Воронченка, який заявив, що на затриманих Росією кораблях демонтовано практично все обладнання, в тому числі унітази, розетки, плафони, і пообіцяв показати всьому світу «варварське ставлення» Москви. Президент Володимир Зеленський заявив, що поверне обладнання на кораблі.

Поділитись