ABC: У США витрати на передвиборну гонку б’ють рекорди

ABC: У США витрати на передвиборну гонку б’ють рекорди

Витрати на президентську гонку в США в цьому році складуть щонайменше 5,2 мільярда доларів, а загальні витрати в нинішньому виборчому циклі досягли 10,8 мільярда.

Це є рекордною сумою, повідомила телекомпанія ABC, посилаючись на дослідження некомерційної організації Центр за відповідальну політику.

Відзначається, що в цю суму входять витрати на передвиборну кампанію кандидатів на пост президента США, учасників боротьби за місця в Палаті представників і Сенаті Конгресу, витрати національних комітетів Республіканської і Демократичної партій, а також комітетів політичних дій, які надають підтримку різним кандидатам.

Виборчий цикл 2020 року “перевершує абсолютно все, що ми спостерігали раніше або могли уявити”, – цитують ЗМІ виконавчого директора Центру за відповідальну політику Шейли Крімхолца. Нинішні вибори вже стали найдорожчими в історії, але ж це ще не остаточна сума.

Нагадаємо, третього листопада в США будуть обрані президент і віце-президент, 35 сенаторів, все 435 членів Палати представників Конгресу, 13 губернаторів штатів і територій, а також члени місцевих органів влади. Боротьбу за пост глави держави ведуть чинний президент і республіканець Дональд Трамп і демократ Джозеф Байден. Днями відбулися їх перші теледебати, які вже назвали ганьбою Америки.

Поділитись