Зеленський затвердив стратегію зовнішньої політики країни

Зеленський затвердив стратегію зовнішньої політики країни

Президент України Володимир Зеленський затвердив стратегію зовнішньої політики країни, відповідний указ опублікований прес-службою офісу українського лідера.

«Ввести в дію рішення РНБО України від 30 липня 2021 «Про Стратегію зовнішньої політики України», – наводить цитату з тексту указу ЗМІ.

Згідно з документом, в основі зовнішньополітичної діяльності України лежить стратегічний курс на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО. Пріоритетом також названо протидія Росії, забезпечення незалежності та державного суверенітету України, відновлення її територіальної цілісності. Серед інших напрямків – просування українського експорту і залучення іноземних інвестицій, захист прав та інтересів громадян України за кордоном, утвердження позитивного іміджу країни в світі.

Україна також націлена на ефективне міжнародне співробітництво в сферах боротьби з тероризмом, злочинністю, нелегальною міграцією, кіберзагрозами, а також відповідальне співробітництво з питань роззброєння, протидії негативним наслідкам зміни клімату.

Раніше український уряд запропонував РНБО затвердити стратегію зовнішньополітичної діяльності країни з курсом в ЄС і НАТО і планом протидії «агресивній політиці Росії».

Поділитись