13 років за ґратами: Януковича засуджено заочно

13 років за ґратами: Януковича засуджено заочно

13 років за ґратами. Такий вирок екс-президенту України Віктору Януковичу виніс Оболонський районний суд Києва, сьогодні, 24 січня. Його визнано винним у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України. Про це йдеться у вироку, який виголосили судді.


“Незважаючи на невизнання обвинуваченим провини, суд, заслухавши покази свідків, дослідивши висновки експертів, документи і речові докази, оцінивши доводи звинувачення і захисту, вважає, що винність обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч.2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України доведена належними доказами “, – сказав суддя.

Прокурори вимагали для Януковича максимального покарання — 15 років позбавлення волі.

Адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк повідомив, що він та екс-президент не отримували повісток до суду у справі про держзраду.

Раніше на судових дебатах адвокати намагалися переконати суд у тому, що Янукович утік внаслідок «державного перевороту».

Процес над колишнім президентом України Віктором Януковичем завершився 5 грудня, судді відправилися до кімнати для нарад, щоб винести вирок. Янукович так і не виступив у суді з останнім словом через нібито отриману травму.

Екс-президент не брав участі в процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

Поділитись